WORK MODE - HOME OFFICE

Hei, pitkästä aikaa! Monta monta kuukautta on vierähtänyt jo viime postauksesta.

Edelleen pandemia jyllää. Edelleen kaikki opiskelu ja suurin osa töistäkin toteutuu taas etänä. Mutta miten päivästä, kuukaudesta, vuodesta toiseen jaksaa arkipäivät jumittaa kotona sisällä työpöydän ääressä. Nyt seuraakin mun motivaatio vinkit kotikonttoriin.

Tauota. Mä oon huomannut, että mun keskittymiseen auttaa, kun muistan tauottaa kotona työskentelyn saman lailla kuin toimistolla työskennellessä. Eli, nousen välillä työpöydän äärestä keittämään kahvia tai vien vaikka roskat ja saan hieman raitista ilmaa välissä. Täytyy muistaa pitää lounas- ja kahvitauot kotonakin.

Panosta laadukkaaseen työasemaan. Suosittelen vihdoin ja viimein panostamaan kotityöpisteeseen, jos et sitä ole vielä tehnyt näiden hybridityömallin vuosien aikana. Hyvä valaistus, tukeva työtuoli, ja sopivan korkuinen pöytä auttavat paljon työergonomiaan, hyvinvointiin ja motivaatioon.

Lisää sosiaalisuutta. Jos ei videotapaamisia tai muuta sosiaalista kontaktointia kuulu työpäivään, niin mä tykkään laittaa radion soimaan taustalle. Käyn välillä myös tunnin tai kaksi tekemässä hommia kahvilassa, tai syömässä lounasta. Mä oon huomannut mun keskittymisen paranevan, ja jaksan työskennellä paljon pidempään kun mulla on jotain 'tausta hälyä'. Eli jos ei työkavereiden kanssa pääse juttelemaan kotikonttorilla, niin radiosta on seuraa.

Rytmitä päivä. Mun työmotivaatioon on auttanut selkeä päivän rytmittäminen. Mulla on monen eri organisaation hommia tehtävänä päivän mittaan, joten oon merkannut kalenteriin selkeästi aamupäivän tunnit yhdelle, keskipäivän tunnit toiselle ja iltapäivän tunnit kolmannelle hommalle. Tää auttaa pitämään tietyn rytmin kaikkien hommien hoidossa. Samalla saan pidettyä pienet tauot vaihtaessa työtehtävästä toiseen.

Rajaa työaika ja vapaa-aika. Kotikonttorillakin täytyy muistaa rajata työ- ja vapaa-aika selkeästi. Mua auttaa esimerkiksi, että puen 'työvaatteet' päälle kotonakin, enkä työskentele ainakaan kotiasussa tai pyjamassa. Vaihdan rennon kotiasun sitten vasta illalla työpäivän päätteeksi, kun sammutan tietokoneet ja siirryn vapaalle.

#kotikonttori #workmode

Tykkää-merkinnät

  • Instagram
  • Nouw
  • Youtube