women's day

Tänään toivottelin ihanaa naistenpäivää kaikille naisille. Sitten aloin miettimään miksi mulle on tärkeää viettää naistenpäivää, tukea ja arvostaa muita naisia, siinä missä itseänikin. Miksi naistenpäivää yleensäkään vietetään?

Naistenpäivän vietto on saanut alkunsa tasa-arvon merkeissä. Nostaen naisten asemaa tietoisuuteen. Nykypäivänä meillä on onneksi enemmän ja enemmän naisia valta-asemissa, yritysjohtajina, johtoasemissa. Naisen asema on noussut huomattavasti, ja nousee tulevaisuudessakin, siitä oon varma.

Henkilökohtaisesti mulle naistenpäivän vietto on tärkeää omien kokemuksieni takia. Työelämässä, koulussa, harrastuksissa, ulkomailla matkustaessa, ja vaikka missä.

Oon tehnyt monta vuotta töitä miesvaltaisella alalla, nuorena naisena. Olen tästä kirjoittanutkin jo aiemmin hieman (tässä tekstissä), mutta kokemukset on vaihdelleet laidasta laitaan. Hyvin usein kuulin seksuaalista kommenttia miespuolisilta asiakkailta. Lisäksi koin seksuaalista 'ahdistelua' jonkin verran, sopimatonta koskettelua ja sanallista ahdistelua. Lisäksi kuulin jokaisessa vuorossani asiakkailta hämmennystä ja kommenttia kuinka nainen on ratin takana, tällaisella miesten alalla.

Toisessa työssäni kassalla asiakaspalvelijana olen kuullut tytöttelyä ja vaikka minkälaista vihjailua, siinäkin. Asiakaspalvelijalle kuuluu hymy, ainakin Suomessa. Mutta usein se mielletään kuitenkin erityisesti naisten tehtäväksi. Hymyillä kauniisti ja palvella kiltisti.

Oon matkustanut monesti yksinäni, ja nuori nainen yksin toisella puolen maapalloa sai monta hämmästelevää ja varoittavaakin kommenttia, ensisijaisesti miehiltä. 'Kuinka uskallat matkustaa yksin?', 'Varo ettet joudu väärille kulmille'. Oon joutunut keksimään vaikka minkälaisia tarinoita, vale poikaystäviä, ym miespuolisia henkilöitä turvaamaan yksinäistä naista maailmalla.

Mulle naistenpäivän vietto tarkoittaa lisää huomiota naisiin. Kuinka naisia tulisi arvostaa useammin kuin yhtenä päivänä vuodessa, ja kuinka naisille pitäisi turvata elämää ja omien polkujen kulkua aivan kuin miehille tai kenelle tahansa maailmassa.

Hyvää kansainvälistä naistenpäivää! ❤️

---

Tykkää-merkinnät

Kommentit

  • Instagram
  • Nouw
  • Youtube