NYCIN MATKAPÄIVÄKIRJAT OSA 2

Nyt seuraa toisen viikon kuulumiset NYCin reissulta. Jos oot missannut meidän ekan viikon meiningin niin ne pääset lukemaan Saran kirjottamana täältä . Päivittelin myös Instagramin ( @heidikristaa ) puolelle enemmän reaaliajassa New Yorkin kaduilta ja storyt on lisätty highlightseihin, jos ne vielä on jäänyt näkemättä.

Ekasta airBnB:stä, omistajan huikaten aamulla lähtiessään ”Thanks bye!”, vilustuneina ja apteekkia etsien siirryttiin Brooklynin puolelle asustamaan. Sama espanjankielen kuullunymmärtäminen jatkui, kuten jo East Harlemin majoituksessa oltiin totuttu. Brooklynin airBnB:n omistajanaiset olivat latinotaustaisia ja puhuivat keskenään espanjaa. Mun Brooklynissä asuva serkku kommentoi meidän Brooklynin asuinaluetta ’quite a diverse area’, ja ihmetteli miten olimme sinne majoittuneet. Kuitenkin alue oli meidän mielestä ja serkkunikin mielestä suhteellisen hyvää aluetta ja ainakin hieman parempi kuin Manhattanin majoitusalueemme.

Me söimme aamu- ja iltapala bagelit airBnB:llä säästäen rahojamme joka aamuisten avocadoleipien sijaan. Satuimme myös aina samaan aikaan keittiöön omistajanaisten kanssa päivällisaikaan ja keskustelimme Saran kanssa tottakai suomeksi. Omistajat survoivat avocadosoossejaan puhuen espanjaa. Siispä kanssakäymiset omistajien kanssa jäivät vain kohteliaiksi tervehdyksiksi molemminpuolin, jonka jälkeen jatkoimme omia juttujamme varovasti väistellen toinen toisiamme pienessä keittiössä, vuorotellen syöden pöydän ääressä ja tiskaten.

Molemmat punaisiin mekkoihin pukeutuneina käväistiin ensin Brooklyn Bridgellä nappaamassa 100 kuvaa, joista kaikista randomein nopsaan napsaistu kuva oli tietysti se silmää miellyttävin ja ig kelpoinen. Brooklynin Bridgen ja Manhattan Bridgen välissä olevan Dumbon kadut käveltiin läpi hienojen instagram kuvien varjolla, mutta kun kaikki muutkin turistit oli tiilitalojen välissä poseeraamassa niin into mainstream ig kuvien ottoon lopahtikin ja kuvat jäi kokonaan ottamatta.

Vaikka Brooklynin puolelle vaihdettiin majoittumaan, niin suunnattiin metrolla vielä pari päivää Manhattanin puolelle. ’Ladies in red’, kuten ohikulkijat kommentoivat meidän edelleen punaisiin sonnustautuneina, suuntasimme Targetiin hankkimaan picnic tarpeet ja Central Parkiin iltapäiväksi.

Toisena päivänä kun käväistiin vielä Wall Streetillä Manhattanin puolella, niin eräs työmatkalla ollut mies huomasi meidät ylittäessämme tietä keskeltä risteysaluetta, kaikkia suojateitä välttäen. Hän käveli seurassamme viiden korttelin verran yrittäen saada toista meistä kiinnostumaan jutuistaan, huonommalla menestyksellä. Vaikka historian tietoudellaan, saksan matkan kokemuksillaan ja kasvisruokailijoiden päätöksiä ihmetellen varmasti hän on joskus jonkun mielenkiinnon herättänyt.

Hengailtiin Brooklynissä mun New Yorkilaisen serkun kanssa, joka nykyisin asuu Brooklynissä. Oltiin Saran kanssa jo etukäteen katsottu kuvia Brooklyn Botanical Gardenin hienoista kirsikkapuista ja odotettiin saavamme nättejä kevät kuvia. Katsoimme kartasta seisovamme cherry blossom alueella, mutta yhtäkään kirsikan kukkaa ei nähty. Löysimme kuitenkin puutarhasta toisen alueen jossa oli monen värisiä korkeita pioneja isot kukkapenkit. Saatiin siis kuitenkin värikkäitä kukkakuvia!

Saimme kutsun mun serkulta lauantai-iltana hänen miehen suvun kanssa juhlimaan erään 40-vuotis juhlia. Hänen miehen suku on jamaicalaistaustaisia eli kaikki täysin tummaihoisia. Me tietysti Saran kanssa otimme innoissamme kutsun vastaan, ja etsimme itsellemme valkoista päälle. Kyseessä oli siis all white partyt.

Nycin shoppailuparatiisista löytyi taas uusia ulottuvuuksia kun menimme ns. ’halpahalli’ Burlingtoniin missä myydään kaiken merkkisiä, siis myös parempia merkkejä (Calvin Klein, Lauren Ralph Lauren, Adidas, Nike, etc.) naurettavan halvalla. Löysimme sieltä viimeiset valkoiset asusteet juhliin ja muutamia tuliaisia mitä vielä arvioitiin mahtuvan matkalaukkuihin.

Innokkaina lauantaina kaupassa käydessämme päätettiin ostaa parit etko juomat ruokakaupassa piipahtaessamme. Siiderivalikoimaa tutkiessa päädyttiin ottamaan roséjuomat molemmille. No, illalla ensimmäiset hörpyt otettuamme maun ollessa eri kuin mitä odotimme, huomasimme tölkissä lukevan rosé beer eli rose olutta. Mielenkiintoinen makuelämys. Hyvää olueksi, joka ei yleensä meille maistu, mutta ei vakuuttanut rosejuomana ollenkaan.

Juhlapaikkaan mennessä katselimme maisemia takapenkiltä ja mietimme että nyt ollaan jo kuljettu aikalailla ylä Manhattanille. Kartasta katsoimme kun lähestyimme Harlemia ja päädyimmekin keskelle Harlemia juhlimaan all white partyihin jamaicalaisten seuraan. Kateellisena tanssilattialla katsoimme kun muut juhlijat vain askeltivat sivulta toiselle ja peput bounchasivat, kun meillä vaaleilla tanssi tuntuu verraten kokovartalotreeniltä, että saisi edes jotain kropasta bounchaamaan. Mielenkiintoinen jenkkikokemus myös viettää iltaa ainoaina vaaleina blondeina muiden tummien juhlijoiden kanssa, keskellä NYCin yhtä vaarallisimmista ja tummien asuttamista naapurustoista.

NYCin matkasta jäi siis monen monta uutta toinen toistaan mielenkiintoisempaa kokemusta takataskuun. Ja tietysti monen sadan dollarin luottokorttilasku tuleville kuukausille odottamaan. Starbucksit ja Victoria’s Secretit pelkkää credittiä. Basic white girlsit kiittää ja kuittaa näin kotiin, arjen aherrukseen palanneina. Taas uusia matkoja mietiskellen. Thanks Bye!

#nouwtravelblog #travelblog #newyorkcity

Tykkää-merkinnät

Kommentit

  • Instagram
  • Nouw
  • Youtube