NYCIN MATKAPÄIVÄKIRJAT OSA 1 / Vieraskynä: Sara

//Guest writer Sara. Not available in English this time, sorry.

Varoitus: Sisältää kaunistelematonta totuutta

Hi there!

Taas on takana yksi päivä New Yorkin kaduilla. Saavuimme Manhattanille vajaa viikko sitten ja vietämme täällä vielä pari yötä ennen kuin matka jatkuu Brooklynin puolelle.

New York on ollut haaveenamme siitä lähtien kun katsoimme yläasteella Sinkkuelämää-sarjaa jäätelöpurkkien kera. Ja niin ne haavekuvat murskaantuu kuin kristallipallo marmorilattialle.

Matkamme sai arvoisensa aloituksen kun Uberin sijaan päätimme ottaa lentokentältä taksin, jonka hinnaksi sanottiin $65. Maksoimme matkasta $110. Tähän liittyneet syy-seuraussuhteet ovat vielä hieman hämärän peitossa, mutta ainakin saatiin matkalle räjähtävä aloitus! Nimittäin vitutuskäyrä nousi ja matkakassa hupeni ennätystahtia.

AirBnB-majoituksemme sijaitsee East Harlem -nimisellä alueella. Harlem on Manhattanin huonomaineisin alue ja olemme aivan sen juuressa. Suhtauduimme alueeseen aluksi mahdollisimman positiivisesti, mutta erään tarjoilijan ilmeen nähtyämme, kun kerroimme majoittuvamme Harlemissa, myös meistä boheemimpi osapuoli innostui googlettelemaan kotikatumme murhatilastoja.

Alueella asuu lähinnä maahanmuuttajia, afrikanamerikkalaisia ja meksikolaisia, ja espanjaa kuulee useammin kuin englantia. Liikumme yleensä metrolla ja lähimmälle pysäkille on matkaa muutama kortteli. Kävelemme tämän matkan mahdollisimman nopeasti ja huomiota herättämättä, mutta vaaleana hulmuavat hiuksemme huomaa jo kaukaa. Tähän ongelmaan ollaan onneksi saatu helpotus sateisina päivinä, kun sateenvarjon voi puristaa päätään vasten niin, että pituudestakin lähtee jo puolet pois kun niska kyyryssä painat eteenpäin metroa kohti. Metrossa tosin seisomme sitten keskimmäisessä vaunussa keskimmäisellä tolpalla niin, että kukaan ei voi olla huomaamatta läsnäoloamme. Onneksi vähintään kolmannella pysäkillä vaunuun astuu myös joku muu vaaleahiuksinen ja olo on taas kotoisampi.

AirBnB on muuten kokemuksena vähintäänkin hauska. Jaamme asunnon sen omistajan kanssa. Meillä on makuuhuone ja omistaja nukkuu ilmeisesti sohvalla toisessa huoneessa. Omistaja on nuori nainen, ilmeisesti Itä-Eurooppalaisilla juurilla. Muuta emme juuri tiedä, sillä olemme kuulleet hänen suustaan maksimissaan viisi eri sanaa, joista yksi on "coffee" ja muut tervehdyksiä. Huoneessamme vetää, sillä ikkunaa ei saa kokonaan kiinni. Sängyn leveys on hyvä, mutta emme ole varmoja, onko lakanoita vaihdettu. Lisäksi pyyhkeemme haisevat niin, että pidätämme hengitystä niiden lähellä. Meinasimme ostaa uudet pyyhkeet, mutta ei sitä nyt tässä vaiheessa enää luovuteta.

New York on oikea shoppailuparatiisi - niille, jotka eivät katso hintalappua. Voit saada täältä mitä vain, mutta se voi maksaa mitä vain. Siksi olemme viettäneet kaksi shoppailupäiväämme niin, että ensin valitsimme kolme tuntia $25 rintaliivejä ja sen jälkeen ostimme alennetut Levikset OMG Jeans Storesta. Valikoima oli rajallinen, mutta sai meistä toisen kuitenkin luulemaan, että olemme Levi's Storessa. Ostostemme jälkeen kävelimme oikean Levi's Storen ohi ja piilotimme punaiset OMG-muovipussimme käsilaukkuun. Toivomme ostostemme olevan aidot, eikä "Same same but different". Shoppailupäivän kruunasi seksimuseon myymälä, josta ostimme oppaat ja poikaystävän.

Sää on ollut vaihteleva. Auringon paistaessa yhden päivän ajan poltimme kroppamme läpikotaisin ja saimme ihottumaa jopa niihinkin paikkoihin, joihin aurinko ei paista. Ihomme onneksi, Instagram-gamemme epäonneksi, seuraavat kaksi päivää on satanut kaatamalla. Onneksi Instagram-julkaisuissa voi aina paistaa aurinko, tavalla tai toisella.

New York never sleeps, mutta me nukumme. Lauantaina raahauduimme pitkän päivän päätteeksi drinkeille kattoterassille. Toinen drinkki läikkyi ja toisen saimme juotua suu mutrussa, sillä mahamme olivat kipeitä pizzasta. Yksi ystävällinen mies tuli tekemään tuttavuutta, mutta säikähti flegmaattisuuttamme ja poistui paikalta.

Ihanan, rentouttavan loman on kruunannut kandin valmistuminen. Nimenomaan preesensissä, sillä sitä ollaan nyt kolme iltaa ja aamua säädetty ja lopulta pistetty sivunumerot manuaalisesti paikoilleen. Pyrimme tekemään ennätyksen siinä, kuinka monta ihmistä tarvitaan kandityön palautukseen. Todennäköisesti huomenna saamme pari ihmistä lisää mukaan laskuihin, kun käymme toivon mukaan tulostamassa ja skannaamassa työn.

Matkaa on jäljellä vielä yli puolet ja innolla odotamme, kuinka New York kohtelee meitä jatkossa. Siihen asti - thanks bye.

p.s Äsken loppui wc-paperi.

#newyorkcity #travelblog #nouwblog

Tykkää-merkinnät

Kommentit

  • Instagram
  • Nouw
  • Youtube